Home » Alle diëten » Het Cohen Dieet

Het Cohen Dieet

Het Cohen dieet, ontwikkelt door de Franse dokter Jean-Michel Cohen is een dieet waarin het toegestaan is om zo nu en dan toe te geven aan de Franse bourgondieer in jezelf.

Het Cohen dieet is zodanig opgebouwd dat je het kan aanpassen aan je persoonlijke wensen. Het houdt rekening met je eigen voorkeuren en planning. Wil je snel je streefgewicht bereiken, dan kan dat, wil je rustig aan doen, dan kan dat ook.

Het Cohen programma is een licht en gezond voedingsplan dat verloopt fasen;

Fase 1; De Boosterweek
De booster fase is de strenge startfase van het Cohen dieet. In deze fase mag je slechts 900 calorieen per dag eten waardoor je 2 a 3 kilo kwijt kan raken. Deze fase is zwaar en streng. Je mag deze fase daarom maximaal twee weken volgen waarna je doorgaat naar de volgende fase.

Fase 2; De Comfortweek
In de comfortweek van het Cohen dieet gaat de maximale calorieen hoeveelheid naar 1400 per dag. Doordat je in deze fase meer mag en gaat eten gaat het afslank tempo omlaag naar 2 tot 4 kilo per maand.

Fase 3; De Consolidatieweek
In de consolidatiefase komt de bourgondieer om de hoek kijken. In deze fase mag je 1600 calorieen per dag eten. In deze fase ga je de resultaten uit de andere fasen consolideren.

Cohen Dieet Recepten en maaltijdschema’s

Het boek van Dr Cohen bevat per fasen verschillende maaltijdschema’s, tips en meer dan 50 voorbeeldrecepten zodat elke fase te overbruggen is. Daarnaast is er een speciaal Cohen dieet recepten boek met 100 seizoensrecepten

 

Het Cohen Dieet
Het Cohen Dieet
100 Cohen Dieet Recepten
Cohen Dieet Recepten